Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Turistika na dovolenke? Tieto dve destinácie splnia sny aj dobrodruhom

Patríte skôr k tým, ktorí si nevedia predstaviť, že by mali celý týždeň alebo desať dní len nečinne vylihovať na pláži? Uprednostňujete aktívnu dovolenku, radi by ste čo najviac videli a aj dali zabrať svojej kondícii? Vyberte sa s nami do týchto destinácii.

Dvetisíc metrov vysoké pohoria, fjord či druhý najhlbší kaňon na svete – to je Čierna Hora


Hoci táto krajina leží v juhovýchodnej Európe, viac ako šesťdesiat percent zaberajú pohoria nad tisíc metrov. Veľa vrchov sa týči až do výšky dvetisíc metrov nad morom.


Za návštevu stojí pohorie Rumija s viac ako desať kilometrov dlhým hrebeňom a s výhľadom na Skadarské jazero. V pohorí Durmitor vás zase očarí druhý najhlbší kaňon na svete (až okolo tisíc tristo metrov) s približne štyridsiatimi vodnými kaskádami.


Zároveň sa táto krajina pýši jediným fjordom v Stredomorí - Bokou Kotorskou s čarovným prístavným mestečkom, vklineným medzi kopce.


Okrem toho ponúka krásne pláže, morské zálivy či malebné zátoky, čo z nej robí ideálnu dovolenkovú destináciu, kde môžete zažiť naozaj všetko - od zasnežených vrcholkov hôr až po vyhriate azúrové more.


Náš tip na hotel:


Hotel Princess of Bar


kaňon v pohorí Durmitor

Zdroj obrázka: timetravelturtle.com


Výstup na Etnu, adrenalín na skalách či perníková chalúpka - Sicília turistike praje


Na tomto ostrove vás očarí dych vyrážajúca príroda, romantické sicílske pláže, krásne úpätia plné viníc a horské hrebene neustále pokryté snehom.

Keď už budete na Sicílii, určite si naplánujte aj výstup na sopku Etna, vysokú až 3323 metrov nad morom. Bude to stáť za to kvôli ohromným lávovým poliam, kvitnúcim sukulentom a celkovo neskutočnej krajine akoby z inej planéty. Pre lenivších je tu možnosť vyviesť sa hore lanovkou. Pre ostatných sú k dispozícii horskí vodcovia.

Veľa toho môžete pochodiť aj na Kyklopských ostrovoch. Nájdete ich neďaleko letiska v Catanii, v mestečku Acitrezza. Dá sa tu vyliezť na unikátne skalné útvary a potom sa osviežiť v krištáľovo čistej vode. Ak by vám bolo ešte málo a chcete objavovať ďalšie podmorské krásy, skúste šnorchlovanie.

A tretím tipom na výlet je roklina Alcantara, ktorá vznikla výbuchom sopky Etna. Má výšku dvadsať metrov, šírku päť metrov a dĺžku päť kilometrov. Jej steny sú pokryté nádherne vrstveným kameňom pripomínajúcim perníkovú chalúpku. Navyše, jednou z jej výhod je i studená voda, ktorá nikdy nepresahuje štrnásť stupňov Celzia, teda je ideálna na schladenie počas horúceho a namáhavého dňa. Ak patríte k odvážnejším, je tu i možnosť kaňoningu.


Náš tip na hotel:


Oasi Azzurra Village


roklina Alcantara

Zdroj obrázka: touring-italy.net

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

First Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00