Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Tipy stravovania v hoteloch: naozaj ich poznáte všetky?

Nemáte celkom jasno v tom, čo si predstaviť pod jednotlivými typmi stravovania v hoteloch? Aký je rozdiel medzi all inclusive, light all inclusive, švédskymi a bufetovými stolmi? Pripravili sme pre vás krátke charakteristiky a základné rozdiely.

Ako to s tým stravovaním teda je?

Hoci to vyzerá jednoducho, takmer každý tip stravovania skrýva v sebe nejaké to „ale.“ Aby ste počas svojej dovolenky neboli nemilo prekvapení, je dobré vedieť, do čoho idete ešte predtým, ako odsúhlasíte ponúkaný tip stravovania.

Tipy stravovania na dovolenke

Zdroj obrázka: pixabay.com

Polpenzia

Zahŕňa raňajky a večere, pri ktorých môžete dostávať stravu v podobe bufetových stolov, alebo máte možnosť vybrať si z menu jedno konkrétne jedlo, prípadne viac chodov. Nie sú v nej započítané žiadne nápoje ani snacky.

Plná penzia

Zahŕňa raňajky, obedy a večere. Strava je k dispozícii buď formou bufetových stolov alebo máte možnosť vybrať si z menu jedno konkrétne jedlo, prípadne viac chodov. Nie sú v nej započítané nápoje a ani stravovanie mimo troch hlavných jedál denne.

All inclusive

Možnosť neobmedzenej konzumácie jedla a nápojov (raňajky, obedy, večere, doplnené o snacky, alkoholické a nealkoholické nápoje domácej výroby) v určenom areáli hotela, ktorá však býva časovo obmedzená (najčastejšie od 10:00 do 24:00). Hotely na vyššej úrovni však môžu ponúkať aj nonstop stravovanie počas 24 hodín. Niekedy all inclusive zahŕňa aj rôzne iné výhody, bezplatné vstupy či zľavy (športy, reštaurácie, výlety).

All inclusive na dovolenke

Zdroj obrázka: pixabay.com

Ultra all inclusive

Možnosť neskorých večerí po 23:00 hodine, alebo 24-hodinovú dostupnosť, či stravu plnú špecialít a značkových alkoholických nápojov. K ďalším službám, ktoré zahŕňa, môžu patriť i bezplatné a la carte reštaurácie, vstup do aquaparku či diskotéky.

Chcete takýto tip stravovanie na dovolenke? Poďte dovolenkovať do tejto krajiny

Soft all inclusive alebo Light all inclusive

Mierne oklieštený all inclusive formou bufetových stolov. Na výber máte podstatne menšie spektrum nápojov, postrádate napríklad alkohol, snacky medzi jedlami v tejto forme neexistujú a obedy bývajú riešené formou á la carte (výber z menu).

Švédske stoly

Stretnete sa s nimi na honosnejších podujatiach. Na bohato prestretých stoloch sú už pripravené jedlá, lahôdky, pochúťky a nápoje, ktoré si stačí len zobrať. Pri švédskych stoloch si vystačíte s tanierom a vidličkou postojačky.

Švédske stoly

Zdroj obrázka: pixabay.com

Bufetové stoly

Na rozdiel od švédskych stolov si musíte jedlo nabrať, skombinovať podľa seba, či inak pripraviť. Nápoje si tiež nalievate sami. Pri jedle sedíte a potrebujete toho oveľa viac ako len jeden tanier a vidličku.

Bufetové stoly

Zdroj obrázka: pixabay.com

Prečítajte si tiež: Dovolenkujte zdravo

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

First Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00