Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Dovolenka na Sicílii? Vyberte si z týchto letovísk

Možno vám tento taliansky ostrov príde príliš malý na to, aby ste sa detailnejšie zaoberali tým, aké letovisko si vybrať. Sicília však ponúka množstvo čarovných miest. Každé je niečím iným výnimočné. Záleží len na vás, ako si svoju dovolenku predstavujete.

Catania

Druhé najväčšie a najmodernejšie polmiliónové sicílske mesto sa nachádza na východnom pobreží Sicílie, priamo na úpätí Etny. Nazýva sa aj „dcérou Etny". V minulosti bolo niekoľkokrát zničené zemetrasením a na niektorých miestach pokryté lávou. Budovy museli znovu postaviť pomocou čiernych blokov lávy, tehál a mramoru. Symbolom mesta je baroková fontána so slonom. Nájdete tu nespočetné množstvo pamiatok, divadiel, múzeí, obchodov či barov.

Catania

Zdroj obrázka: paradiseintheworld.com

Cefalu

Popredné letovisko na pobreží Tyrhénskeho mora ponúka obľúbenú pláž v tvare polmesiaca, zaradenú v zozname top pláží Talianska, ale i Európy a sveta. Dokonca slúži aj ako častá filmová kulisa. Okrem toho sa tu nachádza skalný masív La Rocca, ktorý je podľa povestí dokonalým domovom pre obrov - prvých obyvateľov Sicílie. Letovisko má zachovalé stredoveké uličky so zlatníctvami a rôznymi ponukami delikatés. Z historických pamiatok si môžete pozrieť napríklad pozostatky Dianinho chrámu zo štvrtého storočia, pozostatky normandskej pevnosti Il Castelo či katedrálu Duomo di Cefalu - jeden z najväčších skvostov arabsko – normandskej architektúry.

Cefalu

Zdroj obrázka: expedia.co.uk


Giardini Naxos

Jedno z najvyhľadávanejších letovísk nájdete na východe Sicílie. Poskytuje pokojnú dovolenku s krásnym výhľadom na Etnu. Môžete si vybrať medzi štrkovými i piesčitými plážami. Zaujímavosťou je, že tu v roku 735 Gréci založili prvé sicílske mesto, ktorého zvyšky si dnes môžete pozrieť v archeologickom parku.

Giardini Naxos

Zdroj obrázka: casa-vacanze-naxos.com


Náš tip na hotel: Hellenia Yachting


Furnari

Toto letovisko s pravekými i antickými náleziskami nájdete na severozápadnom pobreží. Okrem toho, že sa tu môžete prejsť ku prístavu jácht a turistických lodí, dá sa odtiaľto dovidieť až na Liparské ostrovy.

Furnari

Zdroj obrázka: booking.com


Taormina

Mesto na hore More Tauro, zo štvrtého storočia p.n.l., ponúka jeden z najúžasnejších výhľadov na svete. Z výšky asi dvesto metrov uvidíte najvyššiu európsku sopku Etnu a ostrov Isola. Okrem toho tu nájdete množstvo typických kaviarničiek a reštaurácii, rímske divadlo Teatro antico z tretieho storočia p.n.l., kde sa dodnes konajú predstavenia a koncerty.

Taormina

Zdroj obrázka: italia.it


Pozrite si aj ďalšie miesta pre vašu dovolenku: Letojanni, Messina.

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

First Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00